Sara

SARA (LLORENS)

EL MIGMETRATGE DEL 2019 PER A CINEMART.

Proposta:

Des de l’Associació CINEMART i amb el recolzament tècnic i pressuposti de l’ajuntament voldríem fer un audiovisual sobre el personatge il·lustre del poble, Sara Llorens, perquè, com hem fet en altres edicions que ens hem basat en personatges masculins, voldríem aquest 2019 versar-ho sobre un de femení força reconegut i on entitats, associacions i la gent del poble participés activament per a fer possible aquest projecte.

Al ser un personatge força tractat voldríem distanciar-nos d’una manera més cinèfila, fent la Sara quan era jove, quan encara no hi ha documentació d’ella o dit d’una altra manera, quan encara no era prou coneguda. El 2019 al ser l’any de la dona, on diverses activitats de Pineda reivindicaran aquest paper, hem cregut que podríem donar-li un “canvi” per fer “alguna cosa diferent” vers el personatge.

Volem explicar la història de com una joveneta es converteix amb el que serà la Sara Llorens que tothom reconeix però que, al migmetratge només farà els seus primers 30 anys de vida, abans de que comenci a ser coneguda. Al ser una dona de fortes creences socials, reivindicativa i que va patir de molt a prop la vida política del país, enregistrarem escenes ficcionades de com era d’injusta la societat de llavors vers la dona i com diferents situacions fan que la Sara arribés a prendre les decisions que va prendre.